Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit tegyek, ha elszökött a kutyám?

OKOK

Egy kutya több ok miatt is elszökhet. Kezdjük rögtön azzal, hogy tüzel. Ha a kutyák tüzelnek, rendszerint elszöknek, hogy elvégezhessék a dolgukat. Ezt meg tudod előzni egy ivartalanítással.

Ha szilveszterkor, vagy más alkalmakkor tüzijáték van, gondosan zárd be a kutyát olyan helyre, ahonnan nem tud elszökni! Nyugtatni csak simogatással lehet, és kedvesen kell vele beszélni.

Ha megijed valamitől, például sétáltalás közben egy idegen kutya megtámadja, akkoir is elszökhet. Ez ellen semmit nem lehet tenni, vigyázzunk rá, hogy olyan környéken sétáljunk, ahol nincsenek vad kutyák!

Ha valamit megérez, kíváncsi lesz, így elszökhet mellőled. Erre nincs más kivédésilehetőség, minthogy ismerje a VISSZA! paracsszót.

kutyas_1_sorelvalaszto-1.png

HA MÁR MEGTÖRTÉNT A BAJ

Első lépésben nézz körül az utcádban, majd folyamatosan a városban! Ügyelj arra, hogy valaki keressen veled, te menj az egyik irányba, ő a másikba, így elkerülve, hogy a kutyussal elkerülitek egymást! Ha ez nem válik be, kérdezz körbe mindenkit, hogy nem látták-e , és ha igen, merre. Van olyan is, hogy elszökött kutyának nézik, így chipp legyen a kutyában, és egy nyakörv állatva a nevével, címével! Ha így sem találod meg, menj a menhelyre , hátha ott megtalálod. Ha ezek közül egyik helyen sincs, csak egyet tudsz csinálni : várni.

kutyas_1_dont.png

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 7998
Hónap: 61
Nap: 1